Schoolzwemmen

Schoolzwemmen, wat is dat nou eigenlijk precies? Schoolzwemmen is zwemles met de klas waarbij ook het Zwem-ABC behaald kan worden.
Het is een les, waarbij aan de conditie wordt gewerkt en kinderen nieuwe vaardigheden leren in en om het water.

Kinderen zonder A-diploma leren natuurlijk zwemmen. Alle kinderen met een A-diploma volgen het schoolzwemplan.
In het schoolzwemplan staat beschreven wat er tijdens iedere zwemdag geoefend wordt. Het schoolzwemplan is in te zien op de scholen in de gemeente Reimerswaal.

Er zijn voor leerlingen 2x per schooljaar afzwem momenten, in februari en vlak voor de zomervakantie.
Leerlingen worden hiervoor tijdens het schoolzwemmen getest op hun conditie, techniek van de zwemslagen en het beheersen van diverse opdrachten die voor het betreffende diploma vereist zijn.
Het testen van de leerlingen en het proefzwemmen voor diploma zwemmen in februari is direct na de kerst vakantie. Voor het diploma zwemmen vlak voor de zomervakantie gaan we testen vanaf eind mei. Voor de exacte data kunt u contact opnemen de docent op school of het zwembad.
Na het testen mogen de leerlingen (die tijdens het testen alle gevraagde onderdelen voldoende scoren)proefzwemmen, dit onderdeel bevat ook het zwemmen met kleding.
Leerlingen die mogen proefzwemmen krijgen hiervoor een briefje mee met de kleding eisen. Indien er geen of niet de juiste kleding meegenomen wordt kan er niet aan het proefzwemmen worden mee gedaan.
Wanneer tijdens het proefzwemmen wederom alle punten voldoende scoren mag de leerling diploma zwemmen. De leerling krijgt daarna een briefje mee met de datum, tijd en kosten van het diploma zwemmen.

Stuur voor vragen over het schoolzwemmen een mailtje naar de schoolzwem coördinator